La școală
LA ȘCOALĂ este locul în care ne petrecem prima parte a vieții pentru a învăța, adică pentru a achiziționa cunoștințele de care avem nevoie pentru a înțelege lumea și a acționa eficient în interacțiunea cu ea, folosind resurse sau contribuind la rândul nostru, cu altele. În școală dezvoltăm competențe, seturi de atitudini, abilități și cunoștințe, necesare pentru a opera în lume și a rezolva diferite probleme.
„Școala” reprezintă și un timp impus, un număr de ani obligatorii considerați necesari pentru a dobândi competențele de care are nevoie un tânăr pentru a se integra social și profesional, la vârsta majoratului – 18 ani, de regulă vârsta absolvirii liceului.
Toată această experiență școlară este facilitată și mediată de către profesori, la nivelul fiecărui ciclu de învățământ. Este important ca profesorii să exercite această profesie din vocație, manifestând interes și entuziasm în activitatea lor care implică interacțiune 100% cu elevii. Pregătirea inițială și continuă a profesorilor, considerată astăzi vulnerabilă sub multe aspecte, este susținută, în cadrul Life-Learning Education, de către cursuri și alte tipuri de programe de dezvoltare profesională dedicate susținerii calității profesionale a cadrelor didactice.
Fiecare elev merită să întâlnească un profesor bun, un profesor care să îi vadă potențialul, să îl asculte (nu la tablă sau în picioare!) și să îi stimuleze curiozitatea și apetitul pentru învățare.
Un profesor bun se formează în ani de zile de efort susținut, sprijinit prin mentorat și învățare colegială, participând constant la programe de formare centrate pe teme actuale, pe provocări și preocupări generate de activitatea din sala de clasă, din interacțiunile cu elevii, colegii, părinții, partenerii și alți factori implicați în activitatea educațională.
De aceea, ne-am pus energiile creatoare și pregătirea în construirea unor programe de dezvoltare a cadrelor didactice din toate ciclurile educaționale:
Cursuri de formare profesională continuă:
A. acreditate de către Ministerul Educației
B. Complementare, avizate de către Ministerul Educației
„Competențe digitaLLE. Aplicații, platforme și resurse pentru predare – învățare – evaluare”
Prin acest program, ne dorim să încurajăm cadrele didactice să cunoască, să evalueze, să utilizeze și să aplice în mod adecvat instrumentele digitale disponibile
Programe de sprijin
A. Mentorat la cerere
Absolvenții programelor noastre pot contracta servicii de mentorat (între 5 și 10 ședințe) pentru a întări, valida și fixa practicile didactice promovate prin cursurile de formare;
B. Coaching
Ca program de dezvoltare individuală, 1:1 pentru potențarea resurselor personale, clarificarea și prioritizarea direcțiilor de dezvoltare personală și profesională, și susținerea evoluției în carieră;
C. Tabere de dezvoltare pentru profesori (BootCamps)
Programe avansate de aprofundare și extindere a competențelor personale și profesionale dobândite în cadrul cursurilor și programelor anterioare.